Promoting Electric Mobility in Urban Europe
A fenntartható közlekedési mód támogatója.

A proEME projekt célja támogatni az elektromobilitást, mint fenntartható közlekedési mód fejlesztését Európa városaiban. A projekt elsődleges célja nemzeti és összeurópai szinten is az elektromobilitási lehetőségeket használó közösség kritikus tömegének megteremtése, a villanyhajtású járművek elterjedésének ösztönzése és ennek érdekében az elektromos járművek európai piacának folyamatos elemzése.
A projekt ösztönzi és támogatja a kiszolgáló infrastruktúra kiépítése ütemének gyorsítását, a különféle multiplikátor hatással bíró szabályozói döntések előkészítését és támogatását, valamint olyan online eszközök és felületek megteremtését, amelyek közvetlenül érik el a villanyautó-tulajdonosokat, szolgálják az ő igényeiket.
A fentiek mellett a proEME célja ösztönözni a használt elektromos autók piacának fellendülését, támogatni a flottakezelők, a kereskedők, a lízingcégek, a gyártók és a hatóságok számára a zöld autózást érintő (köz)beszerzések döntéshozatalát.

A projekt időtartama 30 hónap, a résztvevő országok között pedig Magyarország mellett Németország, Finnország, Hollandia, Svédország, Dánia és Fehéroroszország található.

A projektben a Magyar Elektromobilitás Szövetség egy nyertes pályázat konzorciumi tagjaként vesz részt.

További információk: www.pro-eme.eu